uitgezaaid (I)

Voor het eerst heb ik een zakje zaad helemaal opgemaakt. Ik denk altijd: waarom doen ze in een zakje 300 zaadjes als het maar een paar jaar houdbaar is? Ik krijg toch nooit 300 kroppen sla op in 3 jaar tijd? Voor de sla zit er blijkbaar (voor mij) teveel in een zakje, maar het zaad van de rode bieten gaat sneller op. En zo wilde ik gister zaaien en moest ik halverwege stoppen omdat het zaad op was. Dat was mij nog niet eerder overkomen! Inmiddels heb ik alweer nieuwe, wederom Kogel Rond 2. De buurman kwam me al vertellen dat hij dezelfde soort had aangeschaft omdat hij mijn bieten vorig jaar zo mooi vond.

Gister ging de tijd weer te snel en was er weer meer dan genoeg te doen in de tuin. Niets dringend, maar genoeg om mij lekker bezig te houden. Zo heb ik 8 takken van de rode bes uitgeplant (4 bij elkaar die tot één struik mogen groeien) en staat de zwarte bes inmiddels ook in de volkstuin. Daarnaast een paar krielaardappeltjes gepoot en een klein stukje grond met rode biet ingezaaid.

De buurman bewonderde mijn phlox die zo schitterend stond te bloeien. Hij was erg blij toen ik zei dat hij er wel één mocht hebben. De bodembedekkende phlox groeit zo hard dat het me wat teveel plek inneemt. Ze zijn schitterend, dat wel, daarom geef ik liever eentje weg dan dat ik het moet weggooien omdat ik ruimte nodig heb voor, bijvoorbeeld, rode bieten.

De buurman maakte mij daarna weer blij met een stel (grote) tulpenbollen. En zo ontstaat er een ongeorganiseerde ruilhandel, leuk is dat.

De uien doen het goed (daar schijnt weinig bij te kunnen misgaan), de spinazie is hopeloos, de pioenroos is al een heel stuk boven de grond en de rode roos staat dik in knop. O, er is meer dan genoeg te zien in mijn tuin. Wat dat betreft is het jammer dat ik het jullie met een paar foto’s moet laten zien, erin rondlopen is veel leuker!

Maar goed, beter foto’s dan niets. Morgen komen ze op de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.