Balkonnieuws

Afgelopen weekend had ik met mijn logé mooi wat hulp voor nog wat klusdingen. Terwijl we op het balkon zaten te genieten van het mooie weer en alle plantjes kwam ik op het idee om eindelijk eens het gaaswerk te plaatsen. Met een handje extra gaat dat een stuk gemakkelijker en kun je nog eens overleggen over de manier van aanpakken. En zo zaten de twee stoere klusvrouwen op het kleine balkonnetje te timmeren. Aan het eind van de middag stond er niet alleen een heel gaaswerk voor de klimplanten maar was ook het vogelhuisje opgehangen! Hoe je elkaar soms net even over een drempeltje heen kunt helpen hè…

’s Avonds tijdens de afwas kregen we visite. Een rups! Blijkbaar met de bloemen meegereisd vanuit de tuin. Het is de rups van een koolwitje maar ik heb geen bloemkool op het balkon die het beestje mag opeten. Helaas, dat zullen die nog kleine plantjes niet overleven. Maar de sla vond de rups niet interessant evenals de rucola. Het was leuk om te zien hoe het rupsje op zoek ging naar ander eten. Al slingerend met zijn lijf probeert hij een ledige ruimte te overbruggen. Het slingert en rekt zichzelf net zolang tot het een houvast heeft. Terwijl het beestje onderweg was probeerde ik het gezichtje op de foto te zetten en dat viel nog niet mee.

De volgende ochtend ontdekte ik dat het wel van de aardbeiplantjes had gegeten. Erna heb ik het niet meer gezien, hopelijk kan het overleven met ander eten.

 

12345

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.