Overvloed

Het is groeizaam weer met al die regen en warme dagen die elkaar afwisselen. Bijna een week niet naar de tuin is dan vragen om overrijpe vruchten maar het is soms niet anders. Vanavond ben ik maar snel weer eens wezen kijken op mijn favoriete plekje en ik had uit voorzorg maar een emmer mee genomen want tot nu toe kwam ik steeds bakjes te kort.

Nou, dat was een heel verstandig besluit want er waren niet alleen heel veel aardbeien maar ook erg veel frambozen. Omdat de frambozen nogal kwetsbaar zijn had ik daar een apart bakje voor meegenomen. Veel te klein dus. Gelukkig was er nog ruimte in de emmer. Het zijn prachtige dikke, donkerrode vruchten. Alweer een heel verschil met vorig jaar, toen waren ze veel kleiner.

Ruime een halve emmer vol nam ik weer mee naar huis. Wat een overvloed! En dan te bedenken dat de slakken er ook behoorlijk van groeien want de enigszins overrijpe vruchten worden druk bezocht. Er zijn zoveel slakken dat ik dit jaar niet eens meer bang ben om ze beet te pakken. Nou ja, het heeft niet mijn voorkeur maar als ik moet kiezen tussen de slak beetpakken of mijn oogst te laten opeten dan kies ik toch voor de slak. (Mocht er iemand zijn die overweegt slakken te eten, tenslotte zijn er genoeg mensen die dat doen, dan nodig ik diegene van harte uit om in mijn tuin wat te komen halen. Je hoeft zelfs geen toegangsgeld te betalen!)

Thuisgekomen heb ik de aardbeien gewassen en de overrijpe of minder fraaie vruchten in de vriezer gedaan voor de jam. Met de mooie aardbeien heb ik twee buren (heel erg) blij gemaakt. Ik ben er vrijwel zeker van dat ik allergisch ben voor de aardbeien. Ik kreeg al enkele keren de tip om ze af te spoelen met heet water en dat ga ik ook zeker doen, maar momenteel jeukt er nog van alles, helemaal na het oogsten dus ben ik er niet zo happig op. Bovendien heb ik meer dan genoeg frambozen om van te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.