Yacon (70)

yaconIk heb weer een nieuwe aanwinst: yacon. Het is niet vreemd als je het niet kent, het is vrij onbekend. Vorig jaar heb ik het leren kennen toen iemand op mijn werk er met smaak van zat te eten en de nieuwsgierige toeschouwers liet proeven. Van de yacon kun je de knol eten en dit smaakt naar een combinatie van peer en appel. Ook de structuur lijkt er wel op.

Ik was het allang weer vergeten totdat ik een tijdje terug met scrabble in de krant (waarbij je met alle deelnemers dezelfde mogelijkheid hebt en dan moet zien de hoogste score te halen) het woord ‘yacon’ kon leggen en daarvoor 70 punten kon krijgen. Ik werd er helemaal enthousiast van want er kwam vast niemand op dat woord, daar was toch wel wat specifieke kennis voor nodig.

Helaas werd het woord afgekeurd omdat het niet in de woordenlijst stond. Maar sindsdien heb ik iets met yacon. Toen ik ontdekte dat er op mijn werk nog een aantal planten over waren en je die mee mocht nemen, hoefde ik dat niet nog eens te horen.

Morgen nog wat meer over de yacon zelf 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.