Pompoen

Vanavond was ik even op mijn tuin en toen ik langs de andere tuinen liep en alle oranje pompoenen zag liggen, kwam het opeens in mij op dat mijn pompoenen nog steeds groen zijn. Nog steeds. Niet omdat ze nog maanden moeten rijpen. Nee, het zijn groene pompoenen. O. O, natuurlijk, dat kan ook! En ik maar denken dat het oranje kleuren nog niet zo opschiet.

Ipompoenk heb het plantje toentertijd bij mijn werk gekocht. Later kweekte ik zelf nog twee planten die inmiddels aan hun groeispurt gekomen zijn. Of ze het nog redden tot een goeie pompoen is nog even afwachten. Dat zijn, voor zover ik weet, wél oranje pompoenen.

Even googlen levert de informatie op dat de groene pompoen ook wel de ‘kastanjepompoen’ wordt genoemd. De officiële naam is Kabocha. Het heeft een beetje de smaak van gekookte kastanjes. Ik heb echter nog nooit kastanjes gegeten dus dat zegt mij niet zoveel. Wat mij meer zegt is dat de smaak zoet is en ook geschikt is voor toetjes, cakes of taarten. Nou, daar ben ik wel van dus ze komen vast wel op. En voor de variatie kan ik wel wat ruilen met andere tuinders.

Eén antwoord op “Pompoen”

  1. Pingback: Pompoenpitten - Spruitenieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.