Courgettezaad

DSCN1120_rs Je moet wel eens creatief zijn als dingen anders lopen dan gepland. Deze supergrote courgette had ik liever geoogst toen het nog klein en lekker was maar zoals jullie weten is dat niet gelukt. Wat ik er dan precies mee moest wist ik eigenlijk niet maar ik legde ‘m te sier op mijn balkon. Na verloop van tijd kleurde de courgette geel. Ondertussen had ik geleerd dat je de zaadjes van zo’n veel te grote courgette goed kunt gebruiken om te zaaien. En daarvoor moet je de courgette eerst laten rijpen. Nou, dat kwam dan goed uit want daar was ik al mee bezig.

Afgelopen wDSCN1121_rseek ontdekte ik dat het uiteinde van de courgette begon te rotten. Ik had er vlak na de oogst een hoekje afgesneden om te proeven of het nog lekker was en dat is gevoeliger voor rot. Dus de zaag kwam eraan te pas, de courgette werd in stukken gesneden en uit het midden van deze prachtige gele courgette haalde ik een serie mooie dikke zaadjes. De zaadjes liggen nu te drogen op een stukje keukenrolpapier en de rest van de courgette ging de bokashi-emmer in.

Het bezig zijn met de zaadjes herinnerde me er meteen aan dat ik de zaadjes van de uitgebloeide dille wilde bewaren zodat ik ook volgend jaar weer dille heb. En zo beginnen de voorbereidingen voor het volgende seizoen alweer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.