Taart

Het is het buiten koud geworden. En dat betekent dat het eindelijk tijd is voor vogelvoer! Ik heb een tijd geleden samen met een vriendin zelf taartjes gemaakt voor de vogels en daarbij zat een grote tulband. Het stond al tijden op de koelkast te wachten tot het in gebruik genomen kon worden. Ik had al zitten denken hoe ik het ergens neer kon zetten zonder meteen alle lokale muizen naar mijn balkon te lokken maar ik had nog geen oplossing kunnen bedenken.

De oplossing bleek heel simpel. Toen ik zondagavond thuis kwam en zag hoeveel ijs hier lag (in het noorden was geen sneeuw gevallen) haalde ik meteen de taart uit de vorm en zette deze buiten op de bokashi-emmer. Even later drong het tot me door dat deze te glad is voor een muis en dat dit een uitstekend plekje is voor vogelvoer!

En nu de vogels nog. Tijdens het koffiedrinken zonet hoorde ik achter mij een vogel kwetteren. Het duurde even tot het bij me doordrong dat dit in mijn huis een ongewoon geluid is. Achter mij, dat is… op het balkon! En ja hoor, daar zat een koolmees te kwetteren! Vooralsnog vindt het het vogelhuis interessanter maar de taart moet dan toch wel gesignaleerd zijn. Ik hoop dat ze binnenkort af en aan vliegen!

P.S. Door een overstap naar een nieuw systeem op mijn computer lukt het me nog niet om foto’s te plaatsen. Die komen hopelijk nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.