Balkonpraat (II)

De duiven op het balkon zijn ongewenst. Het is sneu maar waar. Muis echter wordt gedoogd en soms stiekem verwelkomd. Echter geeft dat wel enige onrust nu de zomer dichterbij komt. Want een open balkondeur is meer dan genoeg voor een muis om mijn huis binnen te glippen. In de winter vond ik het gezellig, zo’n muisje op het balkon. Laatst heb ik echter maar de laatste restjes vogelvoer (lees: muizenvoer) verwijderd in de hoop dat dit kleine diertje op zoek ging naar een ander plekje.

En nu? Nu is muis dood.

Gezien de aangelegde voedselvoorraden die ik bij het opruimen van het balkon vond, had hij genoeg te eten. Het zou me niks verbazen als het een vast plekje op mijn balkon had gevonden gezien de hoop achter mijn rieten bloembak (nu het favoriet duivenplekje) Echter stond er een verraderlijke val op het balkon. Een val die zichzelf langzaamaan in werking stelde. In het begin onschuldig en ongevaarlijk. Na een forse regenbui redelijk gevaarlijk. Na heel wat forse regenbuien dodelijk.

Muis is erin getrapt. Erin gezonken beter gezegd.

DSCN1495-1
Om gevoelige lezers een trauma te besparen is de foto enigszins onscherp gemaakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.