Eerste oogst

DSCN9261Gister kon ik dan eindelijk mijn allereerste shitake oogsten!  Speciaal voor jullie heb ik deze met een lineaal op de foto gezet om een idee te geven van de grootte. De meeste paddenstoelen kun je niet even uitgebreid bekijken omdat je ze ivm giftigheid niet kunt aanraken, maar bij deze kan dat gelukkig wel. Vooral de binnenkant van de hoed vind ik dan boeiend, al die kleine ‘schubjes’ naast elkaar, prachtig!

Ik kan het niet laten om even op internet te zoeken naar de benaming van die ‘schubjes’. Op de site tuinwijck.nl vind ik een basiscursus over paddenstoelen. De ‘schubjes’ blijken plaatjes te heten en dit zijn de sporen waarmee een paddenstoel zich voortplant.

DSCN9260DSCN9259

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.