Graven

Prachtig weer, lekker warm. Heerlijk! Om op het balkon te zitten met een ijsje of zo. Niet echt weer om in je tuin te staan graven. Maar goed, je hebt wel eens rare mensen, en die moeten zo nodig weer op schema komen met hun tuin…

Om een lang (zwam)verhaal kort te maken: vanmiddag stond ik in de hitte te graven in mijn tuin om een stuk worteldoek rondom de frambozenstruiken te leggen. Het is nog niet klaar, maar voorlopig is het genoeg. Juist dat vak waarin ik nu (of liever 2 weken geleden) wilde zaaien, moest eerst half omgeploegd worden om alle wortels van de framboos eruit te halen en vervolgens dmv worteldoek af te sluiten van de moederplant. Ik hoop dat het doek diep genoeg zit en dat alle kleine worteltjes die nog achtergebleven zijn niet meer gaan uitlopen.

In ieder geval is het me gelukt om nog net voor half mei de capucijners en de doperwten gezaaid te hebben. De volgende stap is om nog een stellage erbij te bouwen die de capucijners tot 2 meter hoogte kan ondersteunen. Hmmm… misschien moet ik op zoek naar een scout of zo…? Mijn vaardigheden zitten meer op het gebied van het neerzetten en ombuigen van pvc-buizen. Gaas heb ik ook al, maar dit gaat maar tot 1 meter hoogte. Nou goed, ik kan nog even vooruit en de capucijners kunnen nog even groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.