Lekker toetje

P_20150605_200639Met het warme weer van vandaag had ik meer zin in een salade dan in stamppot zuurkool. Dat betekende echter wel dat ik eerst nog even naar de tuin moest fietsen want de krop krulsla had ik nog niet geoogst. Tenslotte is de tuin de beste bewaarplaats.

Twee dagen geleden had ik mijn allereerste aardbeien geoogst en met deze warmte verwachtte ik dat er inmiddels wel meer rood zouden zijn. En ja hoor! Ik heb zelfs een heel bakje vol (ik schat zo’n 500 gram, net zoveel als er in één ‘supermarktbakje’ zit) kunnen oogsten. Zo lekker zoet zijn ze! Dat was dus een heerlijk toetje, na de kakelverse salade die ook al van eigen tuin kwam.

ADSCN1659fgelopen woensdag heb ik, precies op tijd dus, een net over (een deel van) de aardbeiplanten gezet. De planten staan momenteel door de hele tuin dus alles beschermen tegen de vogels is geen beginnen aan, maar dat is niet heel erg, er is toch meer dan genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.