oogst in het verschiet

DSCN9613 DSCN9609Ik moet er dan wat meer voor doen met de droogte van dit jaar, maar er ligt al heel wat oogst in wording. Dat motiveert me steeds weer om voldoende water te gaan geven, het zou jammer zijn als de boel verdroogt.

De eerste tomaat begint te kleuren (hoera!), de bieten beginnen al een mooi formaat te krijgen en er ligt zelfs al een pompoen! Dit jaar had ik de pompoenplant al heel vroeg in de tuin staan, ik moest het nog wat beschermen tegen de kou. De ene plant kon er beter tegen dan de andere. De plant op de foto is al behoorlijk groot en heeft al verschillende vruchten. Dat belooft wat voor in de herfst… Voor die tijd zal ik misschien wel wat moeite krijgen om de plant bij de frambozenstruiken uit de buurt te houden. Ik herinner me nog maar al te goed dat ik de plant vorig jaar met de struiken moest ontwarren omdat bij nader inzien het toch niet zo handig was dat ‘ie er overheen klom. (dat gaat goed totdat de pompoenen beginnenDSCN9615 te groeien…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.