Droogbonen II

P_20150823_191526Vandaag heb ik ongedroogde droogbonen gegeten. Ze smaakten prima. Er waren in ieder geval drie soorten. Tijdens het eten heb ik ze even ontleed en bij één soort kun je al prachtig de tekening op de boon zien. Hoewel de kleuren nog anders zijn is dit duidelijk een ying-yang boon, nu nog groen met paars, bij een gedroogde boon is dit zwartwit. Ik vermoed dat ik ook citroenbonen heb gegeten (die hebben geen tekening) en nog een soort zonder tekening. Van de laatste twee is er eentje die van die draden aan de boon heeft. Helaas is dat bij het plukken lastig te onderscheiden. Terwijl ik nu net de smaak te pakken krijg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.