Nieuwe aanwinst

pruimenboomEr zijn twee soorten fruit die ik nog vind ontbreken in mijn tuin. Het zouden natuurlijk veel meer soorten kunnen zijn, maar deze twee soorten wil ik er nog graag bij. De ene is een pruimenboom(pje) en de andere is een kruisbessenstruik. Inmiddels is de pruimenboom al heel dichtbij de tuin. Het staat namelijk al op mijn balkon. Het is net zo klein als de mini-appelboom die al in mijn tuin staat en die het tot mijn verbazing heel goed doet. In dat geval kan er ook wel een mini-pruimenboom bij. Om precies te zijn een Prunus domestica Victoria, een soort met lichtgekleurde pruimen. Ik ben benieuwd hoe ze zullen smaken. Maar daarvoor zal ik op zijn minst nog bijna een jaar geduld moeten hebben.

2 antwoorden naar “Nieuwe aanwinst”

  1. Waar koop jij de fruitboompjes?
    Ben op zoek naar fruitbomen, maar weet eigenlijk niet zo goed waar ik een goede kwaliteit tegen een redelijke prijs kan kopen.

    • Ik heb deze pruimenboom en al eerder een appelboom (Cox) bij Hornbach gekocht, de mini-appelboom bij de Schouw in Houten, de perenboom eens bij de Lidl (maar de appelboom die ik er ook kocht is het eerste jaar al doodgegaan) Het beste kun je een boom nemen die ge├źnt is op een andere boom, dit kun je zien aan een dikke knobbel ergens op het onderste deel van de stam. De stam waar het op wordt gezet is dan van een sterkere boomsoort.
      De meeste bomen zijn in het voorjaar te koop al is het qua aanplant prettiger als je het al in het najaar kunt doen. De boom heeft dan meer tijd om te wortelen voor het vruchtseizoen weer begint. Momenteel hebben ze bij de Hornbach dus wel wat boompjes. Bij een kweker halen zou nog mooier zijn maar dan moet je wel over een auto beschikken. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.