Volgende fase

witlofHet is eindelijk zover! Of nou ja, ik vond dat ik het al wel vast kon proberen, de eerste witlofwortels zijn geoogst! Wat een verschil zeg, in grootte… De eerste die ik oogstte was een flinke dikke wortel, de twee erna waren een stuk kleiner. Kan ik straks kiezen of ik een klein of een groot witlofstronkje wil. Maar eerst liggen de wortels nog te drogen op de mat. Voordat ik daadwerkelijk mijn eigen witte witlof heb duurt nog 1 à 2 maanden. De bladeren heb ik er net vanaf gesneden tot zo’n 3 cm boven de wortel. witlofwortel oogstenNog even opzoeken hoe ik de wortels moet bijknippen en dan kunnen ze in nat zand onder een zwarte vuilniszak beginnen aan hun tweede fase. Ik kan maar niet geloven dat witlof in de winkel zó goedkoop is, wat een lang proces zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.