Bonenburger

bonenburgerNa een blogartikel over de bonenburgers die ik aan het maken was is het natuurlijk wel leuk om even te vertellen hoe ze zijn geworden. Het viel mee met het tijdstip dat ze klaar waren, ik kon ze tegelijk met de rest van mijn maaltijd opeten, geen toetje dus 😉 Het concept is dat je bonen gaar kookt en vervolgens mengt met gefruit ui en wortel. Verder moet er nog peper, zout en broodkruim doorheen. Vervolgens vorm je dit geheel tot burgers en wentel je het geheel door de bloem. Opbakken en klaar.

Wat ik had verwacht, namelijk dat de burger in stukjes uiteen zou vallen tijdens het bakken, bleef ook uit. Dat viel me alles mee! Alleen de smaak viel nogal tegen. Het was namelijk nogal flauwbonenburger. Achteraf bedacht ik dat ik het natuurlijk even had kunnen proeven aangezien het geen rauw vlees is 😉 Volgende keer beter. In ieder geval is het wel voor een herhaling vatbaar, al wil ik er dan duidelijk meer smaak aan geven. Wat me ook lekker lijkt is om dan niet de buitenkant met bloem te bestrooien maar met ei en paneermeel/broodkruim. Het lijkt me dat het dan veel knapperiger wordt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.