Bijna verhuizen…

Ik kasben druk bezig met de voorbereidingen want ik ga bijna verhuizen! Niet ikzelf, maar de kas die ik kan kopen. De foto’s die ik enige tijd geleden heb gemaakt van mijn toekomstige kas heb ik al vele malen bekeken. Eerst om te zwijmelen, bedenkend wat voor mogelijkheden ik erbij krijg om te kweken. Later met wat meer aandacht voor de constructie. Afgelopen week heb ik de afmetingen van de ramen berekend (gelukkig had ik de maten van de kas nauwkeurig opgenomen) en ben ik karton gaan verzamelen. Want hoewel het glas van een tuinkas sterk is, is en blijft het glas. En dat glas moet wel vervoerd worden.

Ik had me voorgenomen om voor elk stuk glas een stuk karton op maat te snijden. Tot ik alle raampjes had geteld. Dan kom ik al snel uit op 80 stukken karton. Na een bezoek aan de supermarkt en het verder leeghalen van mijn zolder (levert ook veel dozen op) kwam ik op een krappe 30 stukken karton. Ach… het voordeel van glas is ook weer dat het glad en vlak is en dat ik er gerust een paar op elkaar kan leggen voor ik ze behoedzaam toedek met karton 😉

Naast het bekijken en berekenen kon ik ook wel wat kennis van zaken gebruiken. Gelukkig is één van de tuinders op mijn complex goed op de hoogte en kon hij me een heel eind op weg helpen. Heerlijk. En dan nog mankracht. En gereedschap. En een verhuizer met een aanhangwagen.

Ondertussen houd ik ook het weerbericht angstvallig in de gaten. Want zulk mooi weer als bij het maken van de foto’s zullen we helaas niet treffen. Maar hopelijk blijft het (enigszins) droog en waait het niet te hard. Het is even afwachten. Wat het ook wordt, ik zal blij zijn als de kas eenmaal in mijn eigen tuin staat en ik de kas kan gaan gebruiken. Want het tuinieren zelf doe ik het allerliefst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.