Winterse kou

Vorst! Ik was al zo snel ingesteld op ‘een warme winter’ dat ik me er spontaan door heb laten overvallen. Erg? Nou, de mooie dahlia-bollen liggen veilig op zolder en de boerenkool kan juist wel wat vorst hebben. Misschien dat de bloemkoolplantjes wat bescherming nodig zouden hebben? Dat zou ik eerst nog moeten opzoeken (sjonge, het is al januari! Beetje laat, niet?) dus ik hoop maar hard dat ze er tegen kunnen…

Nee, dan de witlofwortels. Vorige week geoogst, netjes op balkon gelegd met de bladeren er nog aan. Na een week kunnen ze dan mooi in een emmer met zand. Dagelijks zie ik ze liggen. Even binnenleggen is zó gepiept. Maar vanmiddag kwam het pas in mij op dat die vást niet tegen vorst kunnen, aangezien wordt aangeraden om ze in te kuilen. O, nee…

De blaadjes zagen er nog groen uit, dat leek nog prima. Toch? Toen ik ze snel even wilde binnenhalen bleek dat schone schijn te zijn. De wortels zaten vastgevroren aan de balkonvloer. Drie kon ik er nog heelhuids afkrijgen, één brak doormidden en de rest heb ik daarom maar laten liggen. Ik weet eigenlijk niet of ze nu nog wel willen groeien. Maar uiteraard ga ik het proberen, ik ben altijd in voor een nieuw experiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.