De eerste plantjes

zaailingenHet nieuwe tuinseizoen is van start gegaan. De eerste zaadjes zijn enige tijd geleden gezaaid in de vermiculiet en inmiddels zijn ze overgezet naar voedzame aarde. In de vermiculiet kunnen de plantjes niet verder groeien dan de twee kiemblaadjes omdat ze geen voeding krijgen. Tot dat moment kunnen ze teren op de voeding uit het zaadje, erna hebben ze aarde nodig. Uiteraard kun je ook het mengsel van vermiculiet, turfmolm en compost gebruiken maar zover ben ik nog niet.

Ik had me voorgenomen dit jaar iets minder vroeg te beginnen omdat het nogal lastig is om de plantjes zolang binnen gezond te houden. Het worden al snel zwakke kasplantjes. Maar nu ik een kas heb is dat geen probleem! Tenminste, niet voor deze tomatenplantjes. Inmiddels is het maart en kan ik meer gaan zaaien. Ondertussen heb ik de tijd om de kas verder af te maken zodat deze tomatenplanten (en wat slaplantjes) al ruim voor ijsheiligen naar ‘buiten’ kunnen in plaats van dat ze luizen aantrekken op mijn vensterbank.

2 antwoorden naar “De eerste plantjes”

  1. ik ga ook mijn tomaatjes pepers en paprika’s zaaien Voor in de kas!
    heb je nog zaadjes nodig?
    vr gr Monique
    Voortuin B-087B, achtertuin B-073A

  2. Nee bedankt, die heb ik inmiddels wel in huis. Wie weet kun je er nog iemand anders blij mee maken. Of héél veel tomaten, pepers en paprika’s eten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.