Huisje zoeken

P_20160311_105642Het is weer tijd om een nestje te bouwen en de meesjes zijn druk op zoek naar een mooi huisje. Vanuit mijn woonkamer heb ik mooi het zicht op het vogelhuisje van zowel de buren als die van mij en met enig regelmaat worden deze bezocht door een stel koolmeesjes en een stel pimpelmeesjes. Als ze tegelijk op huisbezoek zijn wordt het ruzie en doorgaans verjagen de koolmeesjes de pimpelmeesjes. Vandaag was het stel pimpelmezen alleen en bekeken ze het buurhuisje van binnen. Het zal mij benieuwen of er een stel mezen komt nestelen. Een vogelhuisje aan de overkant van de straat wordt ook regelmatig bekeken en volgens mij is er ook onder mij een favoriet huisje. Ik hoop natuurlijk op die van de buren of die van mij zodat ik ze goed kan bekijken. Maar of ze zich niet laten weerhouden door de mensen op het balkon…? Dat is nog even afwachten. In ieder geval is dat af- en aanvliegen voor het bezichtigen al erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.