Heeft u voor mij…

… 13 glasplaten van 60 bij 45,5 centimeter?

Ik heb het een tijdje voor me uitgeschoven maar deze week moest ik er toch echt aan geloven: glasplaten bestellen. Tsja… alles moet je eens voor de eerste keer doen en dit is zo’n klusje. Nu lijkt het niet zo moeilijk maar toen ik ermee aan de slag wilde gaan begreep ik waarom ik de ‘gemakkelijke klus’ zolang voor me uitgeschoven had. Zo zijn er zijn nog een stel glasplaten die weliswaar kapot zijn maar waar nog wel een kleinere plaat uitgesneden kan worden. Oud glas is echter kwetsbaarder bij het snijden, dus de vraag is of het lukt. Daarbij, het glas dat nu in de kas zit is 3 mm dik, ongehard glas. Een tuinkas heeft echter vaak gehard glas en 4 mm is niet ongewoon. Ga ik voor wat sterker of voor hetzelfde? Dus… wat wil ik eigenlijk precies bestellen?

Je zou denken: glas koop je bij een glaszetter. Ik ga het er dan wel zelf inzetten maar het moet toch ergens vandaan komen. Op internet blijken echter nog talloze andere bedrijven glasplaten aan te bieden. En dat zijn dan nieuwe glasplaten. Je kunt ook voor tweedehands gaan. Via marktplaats bijvoorbeeld. Of misschien heeft de glaszetter ook wel wat tweedehands achter in een schuurtje staan.

Het bezorgen dan: dat kan niet moeilijk zijn. Hoewel… ik wil het natuurlijk niet aan huis bezorgd hebben want dan zou ik alsnog met al het glas in de fietstas naar mijn tuin moeten. Graag op de tuin bezorgen dus. Echter, vanuit mijn tuin kan ik de weg niet zien en als de bestelling van zo’n internetwinkel aangeeft dat het ‘in de ochtend’ bezorgd wordt loop ik het risico wel heel lang aan de straatkant te moeten wachten. Ik kan vragen of ze een kwartier van tevoren bellen (zodat ik nog naar de tuin kan fietsen) maar dan moeten ze het wel bezorgen op een dag dat ik thuis ben. Als ik vanuit Nieuwegein moet komen heb ik aan een kwartier niet genoeg. Bij een plaatselijk bedrijf is dat misschien wel gemakkelijker af te spreken dan bij een landelijke.

Ik heb het nog geeneens over een prijs gehad. Er zit namelijk nogal verschil in de prijzen en dan ga ik toch liever voor goedkoop dan duur 😉 Even op de sites kijken wat de prijzen zijn blijkt óók nog eens niet zo gemakkelijk. Ik mag dan weten dat ik 3 mm vlak glas wil hebben maar bij het ene bedrijf staan prijzen per vierkante meter, bij de ander kan ik een offerte aanvragen en bij de derde hebben ze liever dat ik bel.

Pfff… doe ik nou zo moeilijk of is glas bestellen toch niet zo eenvoudig?

Het begin is er inmiddels. Ik had voor mezelf op een rijtje gezet welke formaten ik nodig had. Vervolgens heb ik bij 4 bedrijven een offerte aangevraagd met daarbij ook de vraag of het mogelijk is om een kwartier voor het bezorgen mij te bellen. De eerste reacties heb ik alweer terug. Bijna tijd voor een volgende stap.

Eén antwoord op “Heeft u voor mij…”

  1. Leuk artikel. Zelf glasplaten bestellen en het zelf zetten is erg moedig. De meesten (ik meegerekend) laten dit liever door een glaszetter doen. Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.