Knutselen op de volkstuin

DSCN2198 Vandaag ben ik met mijn tuinmaatje aan het knutselen geweest in de tuin. In tegenstelling tot de meeste tuinders maak ik geen prachtige, solide bouwwerken maar knutsel ik wat met stokjes, gaas en touw. Nadeel daarvan is dat het niet altijd even stevig is, het voordeel ervan is dat ik het zelf kan (of zoals vandaag: met z’n twee├źn) en dat laatste vind ik erg belangrijk. De ervaring komt met de jaren en aangezien ik bij ons op het complex de jongste ben vind ik dat ik me niet druk hoef te maken om provisorisch geknutselde bouwwerken tussen al het schitterende pionierwerk. En zo staat er, na een jaar uitstel, een gaaswerk waar de doperwten tegenaan mogen groeien.

DSCN2202Het gaaswerk is bijna 3 meter lang en met aan beide zijden een rij doperwten zou dat wel eens een royale oogst kunnen opleveren. De verse doperwten zijn vorig jaar erg goed bevallen dus daar heb ik helemaal geen problemen mee. Bovendien laat ik mijn tuinmaatje graag meegenieten, net als alle andere mensen in mijn omgeving want: verse doperwten moet je eens geproefd hebben! Ik begrijp heel goed dat mensen doperwten niet lekker vinden, zolang ze deze alleen uit een potje kennen. Hoe goed de fabrikanten ook hun best doen, de smaak is niet te vergelijken met vers.

DSCN2196Dankzij de moestuintjes-actie van Albert Heijn waar dit jaar ook doperwten bij zitten kunnen heel veel mensen opeens deze lekkernij zelf eens telen. Ga het vooral proberen! Het is overigens niet noodzakelijk om daarvoor een (al dan niet solide) gaaswerk te bouwen, zonder steun worden de plantjes weliswaar minder hoog (en geven een kleinere oogst) maar de erwtjes zijn nog steeds net zo lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.