Tuinweer

DSCN2205Voor vandaag werd heerlijk zonnig weer voorspeld. Ik verheugde me er al de hele week op want ik had een tuinmiddag ingepland staan. Gister was het al zonnig weer en het is maar goed dat ik toen óók in de tuin bezig ben geweest want vandaag heeft de zon zich amper laten zien. Desondanks was het uitstekend tuinweer: droog, weinig wind en een prettige temperatuur om in te werken. Na vijf minuten de aarde omscheppen is het voor mij al snel te warm.

Bij ons in de gemeente kon je vandaag gratis compost ophalen en laat de afvalverwerking nu precies naast het volkstuinencomplex zitten. Makkelijker kan het niet! De compost kon meteen over de tuin verspreid worden, de grond heb ik even goed los geschept en zo kon er gezaaid worden. Ik ga DSCN2206 dit jaar weer eens proberen wortels te telen. Ik heb het al eens eerder gedaan maar de kleigrond is vrij hard waardoor het nogal sprieterige, vertakkende worteltjes werden. Maar wie weet lukt het nu beter. Tussen de rijen door heb ik uien geplant en zo is er alweer een vak gevuld. Heerlijk, die zaaiperiode!

2 antwoorden naar “Tuinweer”

    • Bedankt voor de tip! Enige nadeel is dat dit wel zou betekenen dat ik elk jaar weer een ander deel van de tuin met zand moet mengen gezien de wisselteelt. Meer organisch materiaal door de aarde werken heeft misschien wel net zo’n effect en dat is denk ik makkelijker te realiseren voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.