De tuin in

DSCN2364Het is bijna IJsheiligen geweest, het moment waarop alle tuinders wachten omdat daarna alle vorstgevoelige planten naar buiten kunnen. En daar vallen heel wat groenteplanten onder. Dankzij de weersvoorspellingen hoeven we niet meer persé te wachten tot 16 mei maar kunnen de planten al iets eerder de tuin in.

Bij mij stond de afgelopen week het krat met af te harden planten al dag en nacht buiten. Geen probleem dus om de eerste planten dan maar naar de tuin te verplaatsen.

DSCN2368Vandaag ben ik flink bezig geweest in de tuin en heb ik onder andere de helft van de koolplanten, de courgettes en een pompoen in de tuin gezet. Door het plantgat te vullen met water en hierin een zompig mengsel te maken van aarde en veel vocht krijgen de planten een prettige start. Juist met het warme en droge weer van deze tijd is dat geen overbodige luxe. Een aanrader als je niet dagelijks je net aangeplante plantjes water wilt moeten geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.