Koolplanten

DSCN2397Wat de afgelopen vrijdag ook nog is gebeurd is dat de koolplanten een bescherming hebben gekregen. Waar ze de eerste periode vooral beschermd moeten worden tegen slakken, moeten ze bij het opgroeien beschermd worden tegen duiven. Die vinden zo’n malse kern van de koolplant maar al te verleidelijk. Een net is dan ook geen overbodige luxe. Het probleem echter is altijd dat het zo’n gedoe is. In het najaar probeer ik het net zo netjes mogelijk op te bergen maar desondanks wil het graag ergens in de knoop raken. Bij het spannen van het net over de planten (en in dit geval pvc-buizen) zijn er honderden uitsteeksels in de buurt die in het net blijven haken. Takjes, stokjes, andere planten en in dit geval stond er ook nog een Japanse Wijnbes naast, hoe kun je het jezelf toch moeilijk maken… Elk jaar is het dan ook nog hopen dat er geen gat in het net is gekomen, vogels zouden zomaar in het net verstrikt kunnen raken en dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Ondanks alle moeilijkheden is het, dit keer met zijn tweeën, weer gelukt om de koolplanten bescherming te bieden tegen de duiven. EnDSCN2429 voor de volgende keer: er was iemand zo lief om voor mij tentharingen mee te nemen zodat ik de volgende keer zo’n net niet hoef vast te maken met stevige stokjes van de braam- of rozenstruik. 🙂

Eén antwoord op “Koolplanten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.