Rabarber inmaken

IMG-20160625-WA0002De laatste rabarber van dit jaar is weer geoogst. Na 21 juni is het beter om de plant met rust te laten zodat het energie kan opdoen voor volgend jaar. Bovendien bevat de plant in de tweede helft van het jaar meer oxaalzuur en dit is niet zo gezond.

Ik ben dol op rabarber en de oogsttijd vind ik altijd veel te snel weer voorbij gaan. Heerlijk vind ik het om rabarbermoes te eten of verse rabarbertaart! Donderdag oogstte ik bijna 3 kilo en dit heb ik ingemaakt. Een hele serie potjes staat weer klaar om mij de rest van het jaar te voorzien van rabarbermoes. En gelukkig kan ik nog heel wat taarten bakken want er zit nog genoeg rabarber in de vriezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.