Ideeën opdoen

DSCN2499Het kan geen kwaad om eens bij anderen in de tuin te kijken. Als ik zomers de hond te logeren heb, geniet ik ervan om tijdens elke wandeling de tuintjes van mensen te bekijken. Smaken verschillen en de tuinen daarom ook. En zo kom je nog wel eens op ideeën. Een bijzondere plant die je tegenkomt of een verfrissende indeling van de tuin. Laatst werd ik ook op een leuk idee gebracht, al was het dit keer bij mijn vrijwilligerswerk waar ik help met het aanleggen en onderhouden van een moestuin. Er waren blijkbaar een heleboel perkplantjes geschonken en hoewel er wel wat van werden gebruikt was er veel te veel over. De jongen die doorgaans de moestuin onderhoudt had daar een creatieve oplossing voor: langs alle soorten groentenbedden een rij perkplantjes. Het resultaat was schitterend en ik was zowaar een beetje jaloers op de mooi aangelegde moestuin. Ondanks de vele plantjes in de tuin was er nog steeds over. Ik kreeg wat mee en heb meteen het idee nageaapt. Langs mijn tuin is nu ook een rand met perkplantjes: vlijtige liesjes, petunia’s en een mij onbekende soort. Het ziet er vrolijk uit.

ODSCN2498ndertussen is het onkruid hard aan het groeien geweest in mijn tuin. Op de rand van mijn tuin zouden mensen met een grasveld jaloers op zijn. Voor mijn tuin echter niet de bedoeling. Ik ben hard bezig geweest en het grootste gedeelte is nu weer netjes. Er staat nog net genoeg om te zien hoe het is geweest. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.