Eerste druivenoogst

IMG-20160825-WA0002De eerste pruim, de eerste druiven… Blijkbaar heb ik dit jaar weer wat nieuwe dingen in de tuin staan ๐Ÿ˜‰ Vorig jaar heb ik twee druivenstruiken aangeschaft en de ene gaf al wat oogst. Dat was de struik met de witte druiven. Dit jaar is het echter andersom. Ik heb zelfs een hele royale oogst van de ‘blauwe’ druivenstruik en helemaal niets van de witte. Die is wat aan het wegpieteren en ik vraag me af of die het gaat redden.

Ik ben dus dubbel zo blij met de oogst van de goede struik. Dat het zรณ royaal zou zijn had ik niet eens durven hopen. Behalve de drie trosjes die ik heb geoogst hangen er nog veel meer aan de struik. Wat dat betreft verbaas ik me erover dat de vogels er nog niet aan hebben gezeten. Hoewel… volgens mij zijn ze wel langs geweest maar hebben ze zich behoorlijk bescheiden opgesteld. Nou, dat wordt zeer op prijs gesteld! En verder ga ik er maar niet teveel van uit dat dat zo blijft… ๐Ÿ˜‰ DSCN2875

2 antwoorden naar “Eerste druivenoogst”

    • Een goeie vraag Emmie! Ik heb het maar eens voor je opgezocht. De andijvie en witlof blijken familie van elkaar te zijn. Beide krijgen blauwe bloemetjes en ook de bloeiwijze (de steeltjes waaraan de bloemetjes komen) is hetzelfde. Mij lijkt de bloem van de witlof lichter blauw te zijn, maar of dat de regel is weet ik niet.
      Op wikipedia staan een aantal duidelijke foto’s van bloeiende andijvie: wikipedia.org/Andijvie en ook een foto van bloeiende witlof: wikipedia.org/Witlofbloem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.