Wat te doen als…

… dedscn2952 pompoenplant je hele tuin overwoekerd?

Dat de muskaatpompoen groot werd had ik al wel door. Maar inmiddels begin ik me af te vragen wanneer de plant eigenlijk een eind breit aan zijn overwoekerende groei. Vanmiddag heb ik de plant zelfs uit de vlinderstruik moeten knippen. Wat zou het van plan zijn daar te doen? Tenslotte kunnen de tengere stelen een flinke pompoen nooit zo hoog in de lucht houden. Het zou zijn eigen ondergang worden… Maar daar heeft de plant vast niet over nagedacht. Het enige waar het mee bezig is, is groeien!

Leuk om te zien en een leermoment voor volgend jaar om meer ruimte vrij te houden voor deze soort. De andere pompoenplanten (de soort Uchiki Kuri) zijn heel wat bescheidener. De pompoenen die daaraan komen zijn natuurlijk ook kleiner en de eerste twee heb ik al geoogst.

Inmiddels bedscn2947ginnen de muskaatpompoenen ook zichtbaar te worden. Twee weken geleden waren ze ongeveer zo groot als een vuist, lichtgroen en prachtig geribbeld. Inmiddels zal ik ze met twee handen moeten tillen en is de kleur donkergroen. Volgens de bijsluiter van de zaden verkleuren de pompoenen laat in de herfst en zijn ze zéér lang houdbaar. Dat is maar goed ook want met zulke joekels zal ik flink wat gerechten met pompoen kunnen maken. Het lijkt erop dat ik de komende winter wel genoeg te eten zal hebben. dscn2949

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.