Nóg een poging

winterbloemkoolIk probeer het toch nog maar een keer: winterbloemkool verbouwen. Het afgelopen jaar was het niet zo’n succes. Van de 6 planten overleefden er drie de winter dusdanig dat er nog kans was op een bloemkool. Van deze drie kwam er één noemenswaardige tot een kool en tegen de tijd dat deze wat volume begon te krijgen was het een aantal dagen zó heet dat de plant spontaan in bloei schoot. Weg oogst.

Dit keer had ik wat meer gezaaid en hield ik de plantjes eerst nog maar even thuis in potjes. De koolwitjes wisten ze echter snel te vinden en met enig regelmaat plukte ik er een serie gele eitjes vanaf. Leuk hoor, dat wel, maar ik vreesde voor mijn rupseneitjeskoolplantjes toen ik op vakantie ging. En helaas… hoewel ik de potjes netjes in een krat binnen had gezet, geen vlinders, waren er toch blijkbaar nog wat eitjes achter gebleven. Toen ik thuiskwam waren er vooral nog sprietjes te zien, en dikke rupsen… 🙁

Dit plantje heeft alles tot nu toe nog overleefd en ziet er vooralsnog goed uit. Nog twee andere plantjes beginnen ook weer mooi bij te trekken, dus er is nog kans. Al met al ben ik toch wel blij dat er bloemkolen in de supermarkt te koop zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.