Amaryllisbol II

p_20161122_163103Begin dit jaar schreef ik een blogstukje over het overhouden van een Amaryllisbol. Inmiddels zijn de nieuwe bollen overal om mij heen weer te koop, met al een klein groen puntje dat uit de bol opklimt. Aangezien ook de vorst alweer enige tijd aanwezig is, werd het tijd om wat mijn overgebleven Amaryllisbol te gaan doen.

dscn2064De eerste bladeren werden al wat geel. Moest de bol niet nog drogen…? Ik gebruikte de zoekfunctie op mijn eigen site om mijn vorige blogstukje weer op te zoeken. Soms is het best wel handig, zo’n blog 😀

Ik las dat ik de bladeren moet afsnijden en eventueel de wortels kan inkorten om de bol nog eens te kunnen overhouden. En natuurlijk ga ik daarvoor 🙂 Ik moest eerst een hele klont aarde van de wortels afborstelen. Ik voelde me net een kapster die een kluwen haar uit de knoop haalde. De wortels vlogen alle kanten op en de grove wortels bleven mooi zitten. Na het “borstelen” van mijn Amaryllisbol kon ik de bladeren en wortels inkorten. Het nieuwe uiterlijk is nog wat kaal maar ook wel netjes vind ik.

Nu is het tijd om de bol zo’n 6 weken te drogen op een koele, donkere plek. Een winterslaap in sneltreinvaart.

dscn2068

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.