Fikse snoei

Niet alleen de rabarber kan explosief groeien, ook de rozenstruik kan er wat van. Vorig jaar snoeide ik de struik behoorlijk terug. ‘Snoei geeft groei,’ is een motto in de tuinwereld. Bij deze rozenstruik is dat wel van toepassing. De struik werd groter dan het appelboompje ernaast en bracht deze in de verdrukking. Tijd om de appelboom te beschermen.

Ik moet toegeven dat ik niet echt een tactiek had bij het snoeien. Licht in de struik brengen, knippen boven een knop en verjongen waren de enige ‘richtlijnen’. En vooral: flink inkorten.

Dat laatste is ruimschoots gelukt. Het snoeimateriaal bevatte minstens zoveel blad en takken als de gesnoeide struik zelf. Nu maar hopen dat de struik er goed op reageert. Aangezien ik nog altijd de enige ben die zich met deze rozenstruik bemoeit zal het wel goed komen. Tenslotte heeft de struik het andere jaren ook steeds goed gedaan. En ik zag de eerste rozenknop alweer zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.