Aardappelfeestje

M&M-tuin

Afgelopen weekend had ik een feestje omdat mijn pake jarig was. Op zo’n feestje kom je familieleden tegen die je normaal niet zo vaak ziet. Verschillende generaties komen met elkaar in contact en dat geeft een boel gezelligheid. Met mijn liefde voor tuinieren is er genoeg stof voorhanden om in gesprek te gaan. Wat heerlijk om met andere tuinders op zo’n feestje tips te kunnen uitwisselen. Naast de mannen die al 30 jaar een moestuin hebben voel ik me nog maar een groentje. Ze vertellen me met plezier hun tips en trucs. En zo kwam het speelgoed van mijn neefje (bijna 2 jaar) goed van pas toen iemand mij wilde uitleggen hoe hij altijd de bonenstaken zonder tiewraps in elkaar knutselt. Even later werd ik mee getrokken naar de auto om een handje pootaardappelen in ontvangst te nemen. Het is maar goed dat niet iedereen zijn pootaardappelen bij zich had die dag, anders zou ik waarschijnlijk met mijn handen vol weer naar huis zijn gegaan.

Maandag werden de aardappelen meteen gepoot in de M&M-tuin. Het is de soort ‘Anaïs’, een ras dat al na 80 dagen oogstbaar is. Redelijk vastkokend. Dat klinkt goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.