Verhuisplan

Het wordt tijd om weer wat plantjes te verhuizen naar de tuin. De vier bakken met zaailingen zitten behoorlijk vol. Dat is nog niet meteen het probleem maar wel de verschillen tussen de plantjes. Waar de paprikaplant nog graag wat extra warmte en de plastic kap goed kan gebruiken, zorgt de andijvie ernaast ervoor dat de kap er niet meer op past. De tomatenplantjes hebben zo weinig ruimte dat ze na 2 dagen alweer om water beginnen te schreeuwen met hun hangende bladeren. De Afrikaantjes vormen al knopjes en kunnen straks hun werk gaan doen in de kas. De sla is lang en slap, het kan wel wat meer weerstand hebben om beter te gaan groeien.

Gelukkig heb ik de kas waar ik de (te grote) plantjes kwijt kan. De eerste lading, die ik enkele weken geleden al verhuisde, is goed aangeslagen. Alleen de tomatenplanten vonden het deze week toch wel wat koud. Daarom heb ik bewust nog even gewacht met de rest. Overdag loopt de temperatuur in de kas snel op, maar ’s nachts is het nog behoorlijk koud. Nu is het tijd voor de volgende lading. Zodat de kleine plantjes wat extra aandacht kunnen krijgen en zich kunnen nestelen in de warmte onder de plastic kap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.