Geritsel bij het tuinieren

Gister was ik lekker in mijn tuin bezig met onkruid trekken. De wortels waren tussen al het onkruid niet meer te zien, hoog tijd om ze eens te bevrijden. Ik had het eerder nog niet aangedurfd omdat de wortels nog te klein waren. Je loopt dan het risico de kwetsbare kleine plantjes te beschadigen. Het nadeel is echter dat de onkruidplantjes inmiddels wel erg groot waren geworden. Het werd zoeken naar de wortelplantjes. Ik vrees dat de slakken een serie hebben opgegeten want toen ik eerder op mijn knieën voor het vak had zitten kijken had ik meer plantjes gezien dan ik nu nog tegenkwam. Enkele plantjes zijn half aangevreten, andere plantjes staan er prachtig bij. Ik vermoed dat ik, met deze soort worteltjes, nog wel een keer kan gaan zaaien. Binnenkort het zakje zaad maar eens opzoeken.

Tijdens het onkruid trekken hoorde ik achter mij steeds geritsel. Vaak zijn vogels de oorzaak, op zoek naar wat lekkers in een fruitboompje. Dit keer bleken het echter hommels te zijn die de nectar in deze lampionnetjes zaten te snoepen. De plant staat al enkele jaren in mijn tuin, volgens mij komt het uit een blije-bijen-bollen-pakket. Ik heb echter geen idee wat voor plant het is. Kent iemand deze toevallig? Het is in ieder geval een grappig plantje om te zien en de hommels zijn er blij mee. Bovendien zorgt het voor wat muziek tijdens het tuinieren.

Eén antwoord op “Geritsel bij het tuinieren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.