Yacon

Al een hele tijd geleden bestelde ik, samen met een andere tuinder, een aantal yaconplanten bij Vreeken’s Zaden. Bij aankomst zagen twee van de drie yaconplantjes er helaas wat zielig uit en ik maakte me wel wat zorgen. Met enige schroom mailde ik toch maar naar Vreeken en stuurde daarbij wat foto’s van de plantjes.

Binnen no-time had ik antwoord. Door het vervoer konden de plantjes er wat zielig uitzien en de blaadjes laten vallen maar als het groeipunt intact was, was er geen enkel probleem. Helaas bleek van één plantje het groeipunt beschadigd te zijn en zoals voorspeld stierf dit plantje langzaam af. Zonder problemen kreeg ik een nieuwe. Maar ai, wat er toch mis ging met het vervoer weet ik niet, maar ook dít plantje ging ten onder.

Ik werd er een beetje moedeloos van en vroeg me af of ik nog een keer een nieuwe zou vragen of toch maar gewoon mijn geld terug. Maar goed, eigenlijk wilde ik erg graag nog een yacon erbij dus mailde ik maar weer. Nog voor er mailverkeer was, werd ik al verrast met een pakketje op de stoep. Een andere verpakking, een prachtig, grote yacon met heerlijk frisgroene bladeren. Uiterst voorzichtig heb ik deze naar de M&M-tuin vervoerd. Na zoveel moeite moest het niet door eigen handelen alsnog misgaan. Inmiddels staat de yacon in de tuin, met voor de zekerheid wat slakkenkorrels er omheen. Al verwacht ik niet dat het door slakken belaagd zal worden, maar beter voor niets dan te laat. De nieuwe yacon is meer dan twee keer zo groot als de andere en dat maakt me tot een uiterst tevreden klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.