Spitskool

Deze week eet ik de eerste spitskool uit eigen tuin. De bloemkool, rode en witte kool zijn nog lang niet zover, maar dat komt omdat ik die zelf gezaaid heb. Bij de spitskool ging er iets mis gedurende het eerste proces. En als je dan eenmaal flink achterloopt is het verleidelijk om in de tuinwinkel al een plantje te kopen. En zeg nou zelf, wat is een euro voor 6 spitskolen? Als ze dan eenmaal volgroeid zijn is de winst uit te tellen. Nog een voordeel is dat ik nu niet alle kolen tegelijk krijg maar een beetje verspreid. Al blijf ik toch het liefst het héle proces “zelf” doen 😉

Deze week dus spitskool. Het recept is stamppot van aardappelen, spitskool, hamblokjes, ananas en kerrie. Ooit volgde ik een officieel recept, inmiddels doe ik het zoals ik het onthouden heb. Doorgaans veranderen er dan wel eens wat ingrediënten en zo ontstaat er dan weer een nieuw recept. Maandag had ik er trouwens ook nog paprika doorheen. Juist die knapperige bite erin was een verrassende toevoeging.

Het eten is bijna klaar, tijd om de tafel te dekken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.