Lekker bezig

M&M-tuin

Voor de verandering was ik eens op vrijdag aan het werk in de M&M-tuin. Opeens leer ik een heleboel nieuwe mensen kennen die er zaterdags vaak niet zijn. Zo ontmoette ik eindelijk één van mijn buren. Leuk om eens kennis met elkaar te maken.

Verder moest er natuurlijk gewerkt worden. Ik had een snoeischaar meegenomen van huis en kortte de Maggiplant flink in. Het was leuk geweest om thee te drinken van de bloemen die ik eraf geknipt heb, maar ik had geen heet water bij me. Het is de moeite waard om eens uit te zoeken of je de bloemen kunt drogen om in de winter ook Maggi-thee te kunnen drinken.

Aan de voorkant heb ik al het onkruid weer verwijderd. De pompoenen komen al lekker op gang en mogen over het zeil groeien. De tijm breidt zich langzaam uit en zorgt zo voor grondbedekking. De wortels en uien groeien gestaag door. In het begin van het jaar vroeg ik me af of ik die er wel in zou zetten. Tenslotte had ik ze wel in de Spruitenieren-tuin. Maar het heeft inmiddels zijn doel bereikt want het zorgt voor een ’thuis-gevoel’, je eigen gezaaide/geplante plantjes die elke keer weer een beetje groter zijn.

Van een andere tuinder kreeg ik wat knolselderij. Door een onverwachte flinke regenbui had ik geen tijd meer om ze een eigen plekje te geven in de tuin maar voorlopig staan ze ergens in de volle grond. Een andere tuinder bood me al boerenkool aan. Op deze manier hoef je weinig te zaaien met zoveel aanbod 😉 En elk stukje tuin dat onkruidvrij is kan maar beter gewenste planten bevatten, dat scheelt enorm. Dus een volgende keer komt er ook nog boerenkool in de tuin. Maar eerst de tuin wat beter op orde. Vooraan in de tuin lukt dat al aardig, ik houd het steeds een beetje bij en dan is het ook zo weer netjes.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.