Vrijwilligerswerk

Woensdag had ik bezoek op mijn tuin van mijn vrijwilligerswerk. Enkele jaren geleden heb ik geholpen een moestuin op te zetten en met regelmaat kom ik daar een handje helpen en advies geven. Dit keer kwamen ze míj een handje helpen. Met z’n vieren zijn we lekker bezig geweest in mijn tuin. Na een rondleiding (dit jaar was mijn tuin een stuk beter begaanbaar dan vorig jaar toen ze langskwamen) en een bakje koffie gingen we aan de slag. Er zijn altijd wel een aantal klusjes die geen haast hebben en daarom blijven liggen. Deze dag konden we daar mooi mee aan de slag en het gaf veel voldoening. Zo werden een heel aantal zakken oude potgrond over de tuin verspreid. Anderen brachten het snoeiafval en onkruid naar de gemeentewerf.

Verder werd, zoals ik woensdag al vertelde, de druivenstruik stabiel gezet. De druivenstruiken en rozenstruik kregen mest toegediend. En, ook heel erg fijn, eindelijk werd er een extra lijn gespannen langs de frambozenstruiken. Dat staat al heel lang op de planning en ik kwam er ook weer achter waarom. De lijn moet namelijk behoorlijk strak gespannen worden en vervolgens moesten er haakjes in de paal geslagen worden. Met z’n tweeën lukt dat beter dan alleen. Mijn tuinmaatje en ik zijn wel eens bezig geweest maar we zijn allebei niet zo snel met het bevestigen van de haakjes. Dit keer had ik een jongeman die, naast de tuinklussen, ook wel eens klussen doet op de houtafdeling. Met een paar ferme tikken zaten de haakjes er zo in. Vol verbazing zat ik erbij te kijken. De keren dat ik bezig was, duurde het ongeveer 10x zo lang…

Naast het vele werk dat er is verricht (wat geeft dat een héérlijk gevoel) was er ook alle tijd voor ontspanning.  Koffie drinken, broodjes eten, een rondleiding over het complex. En even naar de kringloop verderop. Onderweg kwamen we een dood muisje tegen. Als er geen staart aan had gezeten hadden we het voor een molletje aangezien.

Het was een geslaagde, gezellige dag. We hadden er prachtig weer bij. Dat was heel anders dan vorig jaar. Toen kwamen we niet verder dan de rondleiding door de tuin. De rest van de ochtend hebben we zitten schuilen tegen de hoosbuien. Ook gezellig, samen naar de kringloop en lunchen in een eetcafé. Maar samen tuinieren is nóg leuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.