Verse worteltjes

M&M-tuin

Na jaren kon ik gister eindelijk worteltjes oogsten. Hoera! Ze zagen er precies zo uit als op het zakje zaad werd beloofd en ze smaakten heerlijk.

In de Spruitenieren-tuin, met zware kleigrond, lukt het wortels telen niet zo goed. Ik heb het enkele jaren geprobeerd maar als er al wat te oogsten viel dan waren het wortels die erg kort waren. Bovendien was het uiteinde opgesplitst in allerlei kleine worteltjes. Dat maakt het schoonmaken wel erg lastig.

Dit jaar heb ik een andere soort wortel geprobeerd, namelijk de Parijse wortel. Zoals jullie op de foto kunnen zien is dit een korte, dikke wortel. Een beetje als de vorm van een radijs. Ideaal voor de zware kleigrond. Ik heb het niet alleen in de Spruitenieren-tuin gezaaid maar ook in de M&M-tuin. Tot mijn verbazing doen de wortels het in de M&M-tuin veel beter. En dat terwijl ik geen water kon geven, slakkenkorrels kon strooien en onregelmatig onkruid verwijderde. De onderste foto is namelijk van twee aardig dikke wortels in de Spruitenieren-tuin. De bovenste foto toont de oogst uit de M&M-tuin. Ik heb ze tegelijkertijd opgegeten en de smaak verschilde niet, maar het oog wil ook wat. In de M&M-tuin is dat ook wel rijk beloond.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.