Aardappels rooien

M&M-tuin

Vandaag heb ik de eerste aardappels gerooid. Het is jammer dat ik mijn fototoestel thuis had laten liggen, anders had ik jullie kunnen laten zien hoe groot de aardappels zijn. Het zijn echt flinke ‘joeperds’ en inmiddels heb ik al een half kratje vol. Terwijl ik met zorg de aardappels uit de grond wipte, haalde ik ook meteen het onkruid grondig weg. Naast me stond een vuilniszak voor het zieke aardappelloof, een emmertje voor het wortelonkruid (met name heermoes), een emmertje voor de composthoop en tenslotte nog een krat voor de aardappelen.

Na het rooien heb ik alles netjes egaal gemaakt met de hark, bestrooid met kalk en vervolgens ingezaaid met groenbemester. Er lag nog een restje rode klaver en verder mag er phacelia (mijn favoriet) gaan groeien.


Op de foto die niet gemaakt is zien jullie aan de rand van het stuk landbouwzeil een stukje mooie zwarte aarde met drie tegels en een in bloei geschoten krop sla.

Op de voorgrond staat een aardappelkistje met daarin aardappels zo groot als mango’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.