Storm

Wat kan het soms hard waaien zeg! Zo ook vandaag weer. Ik ben benieuwd hoe het er in de tuin uitziet, al vermoed ik dat alles wat kón omwaaien, vorige week al omgewaaid is. Zo ligt dit keer niet de druivenboog met blauwe druiven omver maar is het de boog vooraan in de tuin, met de witte druiven. De boog is ergens afgebroken. Ik laat de boel maar gewoon liggen, de boel overeind hijsen en vastzetten is in dit geval onbegonnen werk.

Verder is de tunnelkas gescheurd. Ik zag maandag al een flinke scheur in het plastic zitten en dan is het slechts een kwestie van tijd tot de rest van het plastic ook kapot is. Dinsdag lag de hele kas dan ook open. Nu de temperatuur daalt en de zomer bijna ten einde verwacht ik niet meer veel van de komkommerplanten eronder. Ik heb meteen de hele boel maar opgeruimd. De glazen kas is goed bestand tegen alle wind. Wat heerlijk dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken. Want één kapot glas en de hel kas kan kapot waaien. En dat weer opbouwen is wel wat meer werk (en kosten) dan een druivenboog die omkiepert.

Eén antwoord op “Storm”

  1. Mijn balkonplanten hebben ook veel last van de wind. Ik had een best mooie plant die een soort pepertjes produceert, en deze lijkt nu helemaal dood door de wind. :O Hij is nog wel groen maar alle blaadjes gescheurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.