Rode vruchtjes

De eerste aardbeien zijn verorberd. De paar planten die nog ergens in een hoekje in de tuin staan vertoonden opeens rode vruchten. O ja, wel handig om de aardbeien te oogsten. Het bleek nog mee te vallen, er was er slechts één overrijp. Opeens gaat het hard, twee dagen later is er alweer een hele lading rood. En dat met die paar kleine plantjes. Zelf heb ik helaas een allergie voor de aardbeien ontwikkeld, maar mijn man is er dol op en zo zijn er toch wat aardbeiplantjes in de tuin blijven staan.

Gelukkig mag ik de andere rode vruchtjes van de tuin wél eten, en die zijn zo mogelijk nog lekkerder: de rode bessen. In een struik zitten al hele trossen en de eerste bessen kleuren al rood. Het zou verstandig zijn om er een net overheen te maken, het zou me niet verbazen als de vogels eraan zitten. Maar eerst zal ik het stukje tuin daar nog wat meer op orde moeten krijgen, anders groeien de pispotjes onder het net de struik in en ben ik alsnog mijn oogst kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.