Bezoek

Vandaag had ik bezoek op mijn tuin. Broer en zus kwamen de volkstuin in de stromende regen eens bekijken. En zoals niet ongebruikelijk is werd er een plantje meegenomen voor de gastvrouw. Nou ja, meerdere plantjes. En zaad. Tenslotte maakt het toch verschil als je bij een moestuinder op bezoek gaat of bij iemand die blo

links afrikaantjes, dan bloemkool, rechtsachter sierkalebas, rechtsvoor mosterdsla
links afrikaantjes, dan bloemkool, rechtsachter sierkalebas, rechtsvoor mosterdsla

emen in een vaas zetten al werk genoeg vind. En zo kan ik weer wat aan mijn lijstje plantensoorten toevoegen. Mosterdsla en binnenkort ook peterselie, augurk en andere soorten radijs. Ach, het is zo leuk om zaden uit te wisselen! En ideeën en ervaringen. En de pionierbuurman was herkenbaar, ja, zijn stellage is toch echt wel typerend.

Momenteel regent het, zoals vandaag het grootste gedeelte van de dag. Niet echt weer om in de tuin te werken, dat is wel jammer, maar verder is het fijn want zo krijgt de grond eindelijk eens flink wat water. Ach, en zo kom ik er ook eens aan toe om bij de buurvrouw een bakje koffie te drinken. En om, uiteraard, te babbelen over de tuin. 😉

Eén antwoord op “Bezoek”

  1. Nou je bezoek is eindelijk weer thuis (23.40) En tuurlijk alle keren dat ik buiten was regende t.. niet alleen in Houten ook in A’foort maar ook nog us in Ljouwert 😉 Nou ja de tuinen weer blij. Snel aardbei goed in zakje grond gezet ff wat water erbij en hopen dat hij de nacht overleeft.. morgen gaat ie verhuizen naar een huize pot 😉 Geniet van je mosterd en nieuwe zaadjes 😉 Zie het resultaat wel eens hier verschijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.