Oogst

De volgende dikke aardbeien komen er al aan
De volgende dikke aardbeien komen er al aan

Zo langzamerhand zijn er steeds meer dingen die ik kan oogsten. De aardbeienoogst begint op gang te komen, Niet alleen op m’n volkstuin, maar ook in mijn ‘leentuin’ van vorig jaar staan nog aardbeien waar ik gister nog aardig wat kon plukken. En vandaag ontdekte ik dat de eerste radijsjes klaar waren, heb ik weer wat sla en bieslook meegenomen en ga ik morgen de mosterdsla eens proeven.

Helaas gaat er ook wel eens iets dood. Zo heb ik al 2x sierkalebas gezaaid, de eerste lichting is opgegeten door de slakken en vandaag ontdekte ik dat de tweede lichting aangevallen is door luis. Als de net gezaaide courgette en meloen goed aanslaan had ik er ook niet zoveel ruimte meer voor, maar dat is nog even afwachten. Ook de appelboom is voor dood verklaard. Een kenner vertelde me dat de boom last had van meeldauw en dat deze niet meer te redden was. Ik vermoedde al zoiets en laatst heb ik de tak dan ook maar afgebroken, kan deze de perenboom niet meer besmetten. In de herfst koop ik een nieuwe (advies van de kenner) zodat deze eerst kan aanslaan voor het nieuwe seizoen weer begint. En dan eentje die is ge├źnt op een sterke boom.DSCN6732_rs

De eerste radijsjes!
De eerste radijsjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.