Wat is het toch fijn…!

Heerlijk om zo in de tuin bezig te zijn! Zelfs het gepruts met het slechte kwaliteit net voor over de frambozen was nog ontspannend. Maar volgend jaar doe ik dat wel anders! Of misschien zelfs dit jaar nog wel. Net als bij de aardbeien grote pvcbuizen en dan een GOED net erover. Zoals het nu met wat losse eindjes aan elkaar zit is het niks. Maar goed, ervaring komt met het uitproberen. En dit net had ik nu eenmaal nog liggen. De frambozen hebben dus enige bescherming, al is het nog even afwachten of het voldoende is.

Daarnaast heb ik een doornloze braam geplant, deze kan zich alvast settelen voor volgend jaar. De ervaring die ik inmiddels heb met fruitstruiken is dat je het de tijd moet geven om te kunnen aarden, te groeien en dat pas daarna vruchten komen. Anders zou de plant zichzelf uitputten. Wat dat betreft kan ik van deze struiken nog wel wat leren.

De mosterdplant heeft zwaar bezoek gehad en daar hebben een aantal takken onder geleden. Nu heb ik ze in een vaasje in huis staan. Van tevoren had ik niet gedacht dat ik zo vaak bloemen in huis zou hebben, tenslotte zijn de snijbloemen nog helemaal niet zover.

De lavatera zit helemaal onder de zwarte luis. Ik had mijn spuit met groene zeep bij me en wilde al royaal gaan spuiten toen ik ontdekte dat er ook een heleboel lieveheersbeestjes waren. Ah, de natuur gaat het zelf oplossen! Dat vind ik wel erg fijn. Dus ik ben toch maar voorzichtig geweest met de groene zeep en heb het meeste maar zo gelaten. De lieveheersbeestjes doen hun best om zich in aantal te vermeerderen, leuk om dat eens te observeren. Ik vermoed zo dat het vrouwtje de onderste is en deze sleept het mannetje op haar rug nog de halve plant over, sjongejonge!

Ik kwam thuis met een emmer vol rabarber. Van de buurman en van mijzelf, groene en rode. Heerlijk! Morgen weer wat inmaken, wat voor de jam én ik heb het afgelopen weekend een heerlijke rabarbercake gehad dus daar wil ik ook wat voor bewaren. Een emmer is dus zo leeg 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.