Volwassen

Het is heerlijk weer en deze temperatuur deed me afvragen of de rupsen nu ook hun coconnetje zouden gaan verlaten. Niks te zien op ’t deksel van de ‘rupsenbak’. En dan bedoel ik: geen cocons. Afgelopen weekend zaten er nog 5. Zouden ze niet per ongeluk eraf gevallen zijn? Ik kan ze niet ontdekken en moet wel concluderen dat deze kersverse vlinders zijn gevlogen. Wie weet komen ze nog eens terug om eitjes te leggen op de nieuwe blaadjes die de bloemkoolplant alweer aan het produceren is. Van mij mag het, het piepkleine bloemkooltje dat eraan komt gaat toch niet de pan in, daarvoor is het veel te klein en heeft het nog te weinig tijd (en ruimte in de pot) om groot te worden. En met die rupsjes is er wat meer leven op mijn balkon (of op de koelkast ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.