De q van quiche

Het is boerenkooltijd. Er staat nog genoeg in de tuin, zelfs al zit er hier en daar koolluis en gaat er wel eens iemand bij mij vandaan met een zak boerenkool in de tas. Dus wordt het tijd voor nieuwe recepten met boerenkool. Gister verwerkte ik de boerenkool in een quiche. Ik had dit laatst bij iemand gegeten, ’t smaakte erg lekker en is een goeie variatie op de stamppot boerenkool. Het is een recept van de Allerhande (waar ik overigens wel vaker op zoek ga naar nieuwe idee├źn bij een overvloedige hoeveelheid van dezelfde groente) en het is makkelijk te maken.

Terwijl ik zat te eten en de quiche nog even wat langer in de oven wilde hebben staan (ik had alweer zoveel aan het recept veranderd dat ik de oventijden hooguit als richtlijn kon nemen) pakte ik mijn pas gewonnen camera uit en vandaar dat ik jullie kan verblijden met een foto van mijn lekkere maaltijd.

boerenkoolquiche

Hier de directe link naar dit recept: http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/312818/boerenkoolquiche/?rq=boerenkool+quiche

Het komt weinig voor dat ik me strikt aan een (nieuw) recept houd en ook deze keer ben ik al aan het veranderen geweest. Zo had ik geen tijm in huis en had ik net de laatste uien in de soep verwerkt. Hoewel ik uien wel een goeie toevoeging had gevonden ontbraken deze dus. In plaats van kookroom heb ik koffieroom gebruikt en geraspte kaas toegevoegd. Als bodem had ik bladerdeeg, dit heb ik eerst voorgebakken (blind bakken) om te voorkomen dat de bodem te nat zou zijn en niet goed gaar. En ik schat zo in dat ik meer boerenkool heb gebruikt dan het recept voorschreef, maar ja, mijn boerenkool is dan ook niet per ‘300 gram panklaar’ verkrijgbaar. Ach, een beetje meer vitamines kan geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.