Even aanwippen

Vandaag weer eventjes naar mijn tuin geweest. Het groenafval begon zich enigszins op te hopen op het balkon, de voorraad boerenkool was aardig geslonken en ik had even tijd om langs te gaan. Kon ik meteen even kijken hoe de boel erbij lag en of de prei al gegroeid zou zijn.

Helaas… de prei blijft maar klein. De buurman klaagde er ook al over dat zijn prei zo slecht was dit jaar. Veel prei niet opgekomen of weggevallen en veel dunne stammetjes. En dan zag zijn prei er nog behoorlijk uit vergeleken met die van mij. Ik had gehoopt dat met de wegblijvende kou de prei mooi nog wat kon inhalen qua groei, maar helaas. Ik moet nog maar geduld hebben, het kan tenslotte de hele winter blijven staan. In tussentijd koop ik maar wat prei in de supermarkt die wél dik is en bovendien momenteel nogal goedkoop.

gekortwiekte boerenkoolIk kon mijn boerenkool snoeien en een behoorlijke oogst meenemen. Een deel ligt inmiddels schoon in de vriezer, het andere deel ligt nog te weken in de gootsteen. De grote klus van het wassen heb ik maar in stukken geknipt, anders is er geen beginnen aan. Het moet tenslotte ook leuk en ontspannen blijven. Iemand schreef in een blog dat ze de bladeren oogstte in plaats van de hele plant en blijkbaar heb ik de vorige keer ook wat laten staan, het voordeel is dat er dan weer nieuwe blaadjes aangroeien. Nóg meer boerenkool dus!

Er stonden nog wat plantjes rucola die erom vroegen om geoogst te worden. Volgend najaar kan ik die beter op het balkon zaaien want als ik zo weinig bij m’n tuin kom heb ik er niet zoveel aan. Maar vandaag had ik dus verse rucola door mijn sla.

Sinds de jaarwisseling zijn er weer wat tuintjes van eigenaar verwisseld. Ik hoorde dat er nogal veel belangstelling was en er een aardige wachtlijst is. Ik ben vorig jaar dus mooi op tijd ingestroomd! Maar een tweede stukje tuin zit er dus voorlopig nog niet in.

Met mijn nieuwe kilometerteller weet ik nu dat ik 2,7 km moet fietsen naar mijn tuin.

En naast de gebruikelijke modder en de (lokale) miezerregen waren dat nieuwtjes van de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.