Dag tuin (II)

Een lange tuindag geeft natuurlijk ook veel inspiratie voor mijn blog. Ik verdeel het maar een beetje over meerdere dagen, anders worden het van die lange lappen tekst, helemaal nu ik er geen foto’s bij heb.

Ik heb voor de 3e keer dit jaar spinazie gezaaid. Nu hoop ik toch echt dat er wat opkomt en de kans daarop is gelukkig wat groter want ik vond nog zaad waar de muis niet van gegeten heeft. Wat vaker water geven helpt misschien ook wel mee. Met de net geplante plantjes zal ik toch wat vaker naar de tuin moeten dus dan kan de spinazie ook wel een slokje krijgen.

De grond is keihard. Ik vraag me af of het komt doordat ik niet heb staan spitten, of zou het komen doordat de grond best wel droog is? Hier is geen 25 mm regen gevallen zoals in laatst Friesland. In ieder geval wil ik het fenomeen spitten nog eens nader onderzoeken. Of misschien moet ik me eens gaan verdiepen in het gebruiken van mulch om de grond losser te maken. Echt iets voor de wintermaanden, alleen zijn die nu net voorbij.

Ik kwam erachter dat ik dit voorjaar helemaal niet aan het bemesten ben geweest. Dat moet nu dus nog een beetje tussen de plantjes door. Het beste is het om het te doen vóór het zaaien, maar ja, beter laat dan niet denk ik dan maar.

Toen ik gistermiddag weer bij mijn tuin kwam met de pvc-buizen (wat een geweldige uitvinding!) was mijn overbuurvrouw er ook. Ze bood me slaplanten aan want het zaad dat ze royaal had gezaaid bleek geen pluksla te zijn maar kropsla. Honderden kroppen sla zijn straks het gevolg. Nou, daar wilde ik wel wat van want ik was juist van plan weer nieuwe sla te zaaien. Met de pvc-buizen tot mijn beschikking kan ik er binnenkort makkelijk een net overheen maken.

Ik hoor allemaal mensen klagen over konijnen. Blijkbaar hebben ze een plekje ontdekt om op de tuin te komen of heeft het hek open gestaan want er is veel aangevreten. De sla die ik heb uitgeplant stond er vannacht dus gevaarlijk bij want het net was er nog niet. En slakkenkorrels had ik ’s middags ook niet meer bij me. Een deel van de kluit slaplantjes heb ik maar in het nieuwe kasje gezet (gekregen van m’n voormalige buurvrouw) in de hoop dat het daar veiliger staat. Bovendien had ik niet genoeg tijd om alles uit te planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.